logo pilipili

Geen hapklare oplossing

Een zandbak: leuk voor de kindjes, maar wie wil die opzichtige blauwe oude schelp in de tuin? Niemand toch? 

Dus gingen we op zoek naar een oplossing. We ontworpen een handige, veilige én duurzame speelschaal, maar dan wel met een ontwerp om je tanden in te zetten. Letterlijk en figuurlijk! 

Lokaal, verantwoord én degelijk

Sustainability is niet meer weg te denken. Daarom wilden we van bij de ontwerpfase al meteen grondig nadenken over productie, transport en hergebruik. Door de kwalitatieve materialen en extra wanddikte kan de burger speelschaal tegen een stootje en gaat ze een leven lang mee.

Het in de kern gekleurde polycarbonaat wordt lokaal in België en Nederland gespoten. Ook aan het transport na verkoop werd gedacht. De twee helften zijn perfect stapelbaar en worden geleverd met geïntegreerde scharnier. Zo vervoeren we geen onnodige lucht tot bij de klant. 

Prêts... partez... allez.

01 / Onderzoek de basisvereisten
Een mooi design is één ding, maar we brachten ook alle andere wensen in kaart: absolute veiligheid voor de jonge gebruikers, multifunctionele inzetbaarheid, sustainability en lokale productie, kleurechtheid in direct zonlicht, … De lat lag meteen erg hoog.
02 / Veiligheid boven alles
De Europese veiligheidsnormen voor speelgoed waren slechts het minimum. We wilden een ontwerp waar veiligheid ingebakken zat. Stevige scharnieren die niet doorzakken en een schelp waar je op kan springen zonder breuk.
03 / Herwerken tot het goed zit
Een mooi design verenigen met betaalbare veiligheid bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Maar met elk overleg, schets & prototype kwamen we dichter bij het gedroomde eindresultaat.
04 / Finesse in eenvoud
Een product dat er uitziet alsof het er altijd geweest is. Zonder één enkele onnodige lijn. Geniaal in zijn eenvoud maar doordacht tot in de puntje. Dat is iets waar we graag onze tanden in zetten.
Diapositive précédente
Diapositive suivante

Geen hapklare
oplossing

De nodige sterkte krijgen in een gestileerd ontwerp is een uitdaging. Als designer wil je liefst zo helder mogelijk werken. Niets toevoegen waar het niet moet. Maar als je ook wil kunnen springen op een grote scharnierende hamburger, dan moet je wel wat stevigheid voorzien. De oplossing vonden we in een “beet” aan de scharnierzijde. Het is functioneel, maar draagt ook bij tot de herkenbaarheid en het speels karakter.

If you can’t hide it, make it a feature!”

Het speciaal ontworpen scharnier zorgt ervoor dat je de twee helften van de schaal maar op één manier kan samen steken: de juiste manier.

Foolproof scharnier

We wilden een high-end product dat klanten meteen konden gebruiken, zonder lange handleiding of zoeken naar een setje inbussleutels. 

De scharnieren vormen zowel letterlijk als figuurlijk het sluitstuk van deze zandschaal. Bestaande scharnieren voldeden niet aan de hoge eisen. Dus maakten we er zelf een. Een kwalitatief en precies op maat gemaakt scharnier die perfect past en stevig blijft open staan in elke hoek. Een bevredigende klik bevestigt hoorbaar de correcte installatie.  

Van zandbak tot kruidentuin tot …

En als de kinderen ouder worden? Dan vervang je gewoon de bovenste schaal door een doorzichtig exemplaar en je hebt meteen een prachtig kweekbakje in de tuin. Stevig, mooi afsluitbaar en ideaal voor kruiden.  Tijdens warme zomers maak je er ook moeiteloos een zwembadje van of de gedroomde plek tijdens verstoppertje. Een gezellig hoekje om een boekje te lezen of je speelgoed in op te bergen… . Eindeloos veel mogelijkheden. 

Geen uitdaging uit de weg.

Het was zalig te ontwerpen voor een klant die resoluut voor een zo strak mogelijk resultaat ging. De vereisten waren uitdagend, maar dat maakt het net leuk. We zijn zelf heel hard fan van de high-end functionaliteit en de bedrieglijke eenvoud van het resultaat.”

Christophe Willekens – product engineer

Autres cas