logo pilipili

Een verweven samenwerking.

Wat begon met de vraag om een weefmachine mooier te maken, is een waardevolle samenwerking geworden, jaar na jaar.

Picanol en pilipili mogen vandaag, na meer dan vijfentwintig jaar en vijftien machines, gerust zeggen dat ze een match hebben. 

Blijven vernieuwen,
blijven innoveren.

Elke vier jaar brengt het iconische bedrijf Picanol een nieuw weefgetouw uit, elke vier jaar gaan ze dus de concurrentie aan — met zichzelf in de eerste plaats — om nog betere kwaliteit te produceren. Innovatie is het sleutelwoord want aan de top blijf je niet door meer van hetzelfde te doen.

Ready.. set.. go.

01 / Kruisbestuiving
De vierjarige cyclus start altijd met iedereen rond de tafel, Picanol met hun expertise in weefgetouwen, wij met onze expertise in design en user experience. Expertise die de voorbije vijfentwintig jaar bij beide sterk is toegenomen en waarmee we elkaar ook besmet hebben. Deze kruisbestuiving heeft het samenwerken en wederzijds begrip alleen maar gemakkelijker gemaakt. We spreken ondertussen dezelfde taal.
02 / inspirerende rol
Pilipili raakt dagelijks geïnspireerd door nieuwe technologie, nieuwe technieken of innovaties uit andere sectoren die we dan willen toepassen of testen op de machines van Picanol. Naast de wishlist van Picanol wordt er ook nagedacht over innovaties in connectiviteit, design of materiaal.
03 / Wisselwerking
Het onderzoek, de designs en de prototypes die pilipili ontwikkeld, worden door Picanol onder de loep genomen, getest op technische haalbaarheid en onderworpen aan budgettaire overwegingen. Na feedback gaan we dan terug aan de slag om uiteindelijk met de meest efficiënte en elegante oplossingen mee in productie te gaan.
Vorige slide
Volgende slide

testen, testen
en nog eens
testen

In alle mogelijke omstandigheden.

Testen is essentieel, vooral gezien de complexiteit en snelheid waarmee deze machines minutieus werk moeten verrichten. Deze uitdagingen maken het leveren van consistente kwaliteit een intensief proces.

Gelukkig heeft het team van Picanol, met de uitgebreide ervaring van PiliPili, aan alle aspecten gedacht. 

Er wordt systematisch feedback verzameld van klanten en gebruikers, elke cyclus opnieuw. Want uiteindelijk moet elke verbetering ten goede komen aan alle gebruikers!

Complexer, jaar na jaar.

De vraag naar mogelijkheden, technieken, variaties, neemt met elke cyclus toe. Het blijft iedere editie opnieuw een grote uitdaging alle wensen en eisen in rekening te brengen en deze te integreren in het nieuw ontwerp. Niet alleen is de werkomgeving doorheen de vele jaren veranderd. Er zijn ook andere regelgevingen, technologiën, de gebruiker en zijn eisen veranderen…

Scroll je even mee door ons picanol ‘oeuvre’ ?

Waarom een weefgetouw esthetisch mag zijn?

Schoonheid en weefgetouwen, gaat dat samen? Absoluut.
Al vanaf de start van deze samenwerking zetten we samen in op esthetiek, want tijdens de grootse lancering van de nieuwe machine wil het oog ook wel wat. Zo helpen we Picanol zich generatie na generatie op de kaart te zetten en zich te onderscheiden. 

We voorspellen de toekomst niet, we geven ze vorm.

Ook op zoek naar een betrokken partner?