logo pilipili

Zalig in bed met FRED

Het kan er op veel verschillende manieren wild aan toe gaan in de slaapkamer. Gelukkig is er Revor Bedding, een op en top Belgische fabrikant van stevige slaapproducten. Zij wilden hun aanbod uitbreiden met een moderne klassieker. Enter Pilipili.

Duurzaamheid als rode draad.

Tijdens het proces werd vastgehouden aan het circulaire principe ‘Design for Disassembly’. Hiermee wordt de economische waarde gemaximaliseerd, maar de impact op het milieu geminimaliseerd.

Dat doen we door tijdens het creëren al na te denken over reparatie, hergebruik en recycling. Het feit dat het frame van FRED opgebouwd is uit een mono-materiaal, namelijk ultralicht aluminium, is hier een mooi voorbeeld van.

Virtual reality als compagnon de route.

Een ontwerp op papier of op een scherm is leuk. Maar het product virtueel kunnen zien en daardoor bijna voelen is zoveel leuker én het levert veel meer op.

Door de directe en hyperrealistische voorstelling van dimensies en gebruiksvriendelijkheid komen veel bemerkingen vroeger aan het licht. Zonder VR is dat vaak pas het geval bij het maken van het prototype, maar dat is een prijzige bedoening. Virtual Reality mag dan wel duur klinken, in een designproces zorgt het net voor meer efficiëntie en winst.

Form meets function.

Maar wat ben je met een ecologisch en elegant bedkader als je het niet gemonteerd krijgt? Inderdaad: nougatbollen. Daarom werd er tijdens het ontwerpen ook gefocust op een eenvoudige installatie.

Die werd alleen maar versterkt door onze keuze voor aluminium, dat niet alleen licht, maar ook heel sterk is. Als vers gewassen lakens op een machtige matras is FRED ook nog eens modulair en dus helemaal klaar voor eventuele add-ons in de toekomst.

design die
doet dromen

Bekroond design

De duidelijke briefing met als beknopte kerngedachte ‘een frisse insteek’ leidde uiteindelijk tot FRED, een buitengewoon bedkader dat elegantie, stevigheid en functionaliteit moeiteloos samenbrengt. En dat is geen gebakken lucht, want het ontwerp kwam als winnaar uit de bus tijdens de DesignX50 Awards.

‘T zit hem in de details.

Zin om samen je
droom uit te werken?