logo pilipili

Van behuizing tot matrijzen, uitgerekend en uitgetekend.

Tijdens de COVID pandemie werkten we samen met Ugent en IMEC aan een social distancing tracker die, gezien de situatie, in een recordtijd werd ontwikkeld.

Cutting edge technologie en design van niveau. Pilipili helpt graag. De accurate positiebepaling door middel van Bluetooth werd daarna tevens ingezet voor collision detection op industriële schaal en Lopos werd geboren.

Snel, sneller, ...

Men had reeds de positiebepalingstechnologie ontwikkeld voor industriële toepassingen. Met de pandemie kwam dit in een stroomversnelling en zag men de mogelijkheid om deze technologie toe te passen voor de controle op social distancing. De vraag vanuit de markt was acuut aanwezig, vandaar dat het snel moest gaan. 

Of we die deadlines haalden? Vier weken na de briefing waren de matrijzen klaar en konden er 2000 stuks geproduceerd worden. Oh en een paar maand later volgde de award. 

...snelst.

Onze designer zat tijdens de eerste briefing al meteen te schetsen. De ingenieur bouwde het 3D design rond de PCB terwijl onze project manager al rond belde, op zoek naar een leverancier. 
Snel schakelen? Kunnen we. 

De controle op technische uitwerking en de productie is daarom niet minder streng. Want van A tot Z, van schets tot 3D geprint prototype, alles deden we -mede door de strakke deadline- volledig in-house.

And the winner is…

Snel is niet altijd synoniem aan slordig. Het design van LOPOS viel in de smaak op de Henry Van de Velde awards, geprezen omwille van zijn eenvoud en schone samengang van vorm en functionaliteit.

Complexe data op een visueel dienblad.

Nadien werd de technologie nog herwerkt en verzorgden we het design voor een verdere industriële toepassing: collision detection and warning. Door de tracker te gebruiken op de werkvloer, wordt een massa aan data gegenereerd. 

Onze UX & UI designers gingen aan de slag en toverden die waardevolle data om in een intuïtief en overzichtelijk dashboard. 

Wat begon als een onderzoek, draaide uit op een relevante industriële toepassing. Door samen te werken én te experimenteren.

Steven Dehollander

Zaakvoerder

Neem een kijkje van dichtbij.