logo pilipili

In drie maanden een product ontwikkelen? Het kan.

Geautomatiseerd desinfecteren van ruimtes beschikbaar maken voor het grote publiek en liefst zo snel mogelijk, dat was de vraag.

Een intense  samenwerking – vaak vanop afstand – plus korte iteratierondes maakten het ons mogelijk om op drie maanden tijd van een acute nood naar een verkoopbaar product te gaan. Een opdracht die vroeg om ingeniositeit en snelheid. Net waar we hier enthousiast van worden.

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke timings.

Schone, veilige ruimtes om elkaar in te ontmoeten. Dankzij de Neboxx. De Neboxx is een vernevelaar van desinfecterende vloeistof. Hij verspreidt een ultra fijne mist, en ontsmet op die manier oppervlaktes snel en veilig. Het compacte product heeft een afgemeten en doordacht design en wordt bediend via een intuïtieve app.

Ready... Set... Go

01 / Samen rond de tafel (op afstand)
Alles begint met een goede grondige brainstorm. Onze in-house designers en ingenieurs zaten van de start mee aan tafel om simultaan vooruit te gaan en de aandacht goed te verdelen over de drie facetten van dit project: design, productie en techniek.
02 / Ons potlood was nog warm
De verschillende oplossingen waren nog maar net bedacht & geschetst of daar gingen onze technische CAD tekenaars al aan de slag. Enkele principes werden snel uitgetekend om onze 3D printers in het werk te zetten.
03 / Test one two
We schakelen zo snel van eerste schetsen naar prototypes om de oplossingen van onze ingenieurs af te toetsen. Hoe reageert het materiaal? Hoe beweegt de vloeistof doorheen het object? Hoe verhouden volumes zich tegenover elkaar. Zoiets kan je enkel verifiëren met fysieke modellen.
04 / Recordtempo
Dat we de productietechnieken van bij het begin meenamen in het ontwerp heeft er mede voor gezorgd dat we 3 maand later al de eerste productiestukken konden afleveren. Samen met de jarenlange ervaring die het team in staat stelde snelle beslissingen te nemen.
Vorige slide
Volgende slide

Kleine verandering,
groot effect.

Het vernevelen had Savic Group al onder de knie, maar zodra je de vloeistof verandert, duiken vraagstukken op naar verspreiding, duurzaamheid en corrosie. Bijkomende hordes krijg je bij het shiften van industriële schaal naar vergaderzalen en klaslokalen.

 

Grootste challenge? De temperatuur. De printplaten werden te warm in de eerste prototypes, dus moest er koeling voorzien worden, maar die neemt dan weer ruimte in en het materiaal waarin je die maakt, moet resistent zijn tegen alcohol…Veel vraagtekens die wij beantwoorden met een klein stukje aluminium. Netje geplaatst bij de koelelementen, gezaagd, niet gegoten,wat de legering beter bestand tegen stijgende temperaturen. Eenvoudig en geniaal.

Applicatie? Welke applicatie?

We zouden bijna vergeten dat we in parallel met de vernevelaar ook nog de volledige applicatie hebben ontworpen en ontwikkeld.

Samen kan je meer.

De korte doorlooptijd van dit project heeft ons verplicht om met alle betrokken partijen gelijktijdig samen te werken — designers, ingenieurs, UX designers en developers — en dat every step of the way. -Maar in werkelijkheid doorliepen we de cirkel van trial-and-error gewoon in speed tempo, met een degelijk en bijzonder doordacht product, dat na drie maanden in productie kon.

Het design doet zijn job, technisch moeten we geen verrassingen meer verwachten, het commerciële luik is doordacht en de productie draait.

“Met alle kennis beschikbaar voor alle partijen, kom je altijd tot de beste oplossingen.”

Wim Van Ongeval

PRODUCT Engineer

Moet jouw idee ook binnen drie maand op de markt komen?